Thursday, 3 December 2015

::kahwin? study? kerja? ::


it's been a long day since last post..

x de mase lah! wanita bekerjaya lah katekan..

ok tetbe ari ni ternampak gambar ni kat facebook. ramai gak yg share. yg share maksudnye setuju la kan?? so, ramai yang bersetuju dengan penyataan di dalam gambar tersebut.

tp... pada pendapat kite la... ada pro n cons nye penyataan ni..
especially bg org yg da ade calon.

memang marriage can wait.
TAPI...
kadar kenaikan harga barang untuk majlis kawin cannot wait..
umur untuk lahirkan baby yang sesuai pun cannot wait..
harga hartanah di Malaysia pun cannot wait for us to get maried baru dorang nk naikkan.
dan yang paling penting..
nafsu pun cannot wait. (ok sorry sbb 18sx sikit. but it's reality kan?)

so bagi yg da ade calon tu... fikir2 kan lah... mana yg patut korang dahulukan..
x salah kalau kawen dlu n PJJ untuk sambung blaja buat sementara waktu..
janji hubungannya sah kan..

ok. tu je nk merepek.

ok bye.

a.r.'s :)