Wednesday, 28 November 2012

:: nama huruf A ::


ape huruf yang pertama yg terdapat di dalam susunan abjad ye???
tidak kiralah di mana anda berada
di london?
di kanada?
di uganda?
di jordan?
di thailand?
di korea?
atau di mana2 sajalah di dunia ni...
pasti jawapannya sama kan?
HURUF A!!!

dan disebabkan huruf A merupakan huruf paling awal di dalam susunan abjad, sesiapa yang mempunyai pangkal namanya bermula dengan huruf A akan mendapat kelebihan2 yg sy rase byk la jugak dan sy seronok dgn kelebihan tersebut.
antara kelebihannya :

1. kalau periksa ikut angka giliran mesti yg awal2.
2. secara automatiknya akan masuk dewan exam terlebih dahulu.
3. dan sudah semestinya lah akan duk depan
4. orang pertama yg akan dapat kertas soalan exam (blh curi2 tgk bile da dpt kertas.. hehe)
5. orang last yg diambil kertas jawapan (sbb cikgu sy dulu2 suke kutip dr belakang..)
6. klu dapat hadiah, orang pertama yg akan diumumkan
7. org pertama yg dapat hadiah berbanding kawan2.
8. org pertama yg bukak sampul hadiah!
9. org pertama yg akan tahu dalam sampul tu ade hadiah ape.. hahaha (pastu kecoh.. yeay.. kite dapat kotak pensel~ :))
10. orang pertama yg kene panggil cek gigi (ha.. bab ni sy x ske. i hate dentist. sbb 2 gigi buruk.)

dan byk lagi...

oleh sebab nama saya pun bermula dengan huruf A, saya amat berbangga dengan nama saya itu.
bak kate adik sy, arisyah, "nk bg nama anak huruf a jugak la.. Aa.. macam Aamir Khan. confirm duk depan.. kalah abdul and ahmad.. haha".
betul jugak kate beliau 2.. hehe

ari ni sy bangga mak sy bg nama sy bermula dengan huruf A.
sbb sy jd org 1st nek pentas terima anugerah setelah hampir 4 tahun x nek pentas amik anugerah ape2.. huhu...


thanks mak. thanks ayah. thanks daham. thanks cacah. thanks dilla.
i love my a.r family~ :)

a.r.'s :)

Monday, 26 November 2012

::orang gle berjaya::

kahkahkah... ceh berdekah2 betul sy gelak ari ni.. ape punye anak dara da... hehe.. x ayu langsung.. kuikui.. tp x pe lah. dalam umah sndiri. x yah kisah kat org sgt la nk cakap ape.. hehe.. yg penting, pembacaan sy di laman facebook Max 24.7 membuatkan sy terleka mengenai beban tugas yg semakin berat dari hari ke hari ini.. aish.. makin dibuat, makin banyak plak yg x siap rasenye... beranak2 plak keje ni.. adeh...

dan disebabkan beban tugasan yg semakin belambak la membuatkan sy dan rakan2 sy semakin x betul.. otak da agak mereng kot.. huhu.. secara kebetulan, lecturer dalam kelas pg td ade pula mengungkapkan..

"x de keje yg senang dalam dunia ni...nelayan ade tugasnya, cikgu ade tugasnya, polis ade tugasnya, bomba ade tugasnya, arkitek ade tugasnya,  engineer ade tugasnya.. mana ada keje yg senang sekarang.. klu nk keje yg senang ade.. jd la org gle.. keje org gle je yg senang.."

dan rakan2 sy ni blh plak membincangkan macam mane nk jd org gle yg berjaya.. hahahaha!! nampak sgt dorg ni da x betul kan??? adoi la.. kot ye stress dengan keje pon, npe la korg jd gni.. huhu..

tp... benda2 cam 2 wt sy tergelak.. wt ktorg hepi... walaupun berkelakuan agak tidak matang, tetapi itu sahaja yg dapat menghilangkan sekurangnya sedikit beban batu dalam kepala otak ni.. 


ya. jgn jd hipokrit semata-mata kerana mengambil kira pandangan orang. kadang2 orang tu x kenal kta pon.  kita yg patut kenal diri sendiri. bukan orang lain. 

salam. 
peace.. v^_^

a.r.'s :)

::besederhanalah::

ari 2 sy sempat pergi meraikan majlis sepasang mempelai yang merupakan kawan saya daripada saya form one sampai la form five kami satu skolah.. ntah mengapa, sy rase sronok gle tgk die kawen.. macam sederhana sgt2 tp nampak happy dan ceria je sepanjang majlis.. semuanya berlaku dengan keadaan yang sgt lancar.. pengantin pon sempoi gle.. siap malam sebelum kawin blh borak2 sampai pukul 2 pagi, kul 2.30 pagi blh makan mcD, n cakap weh, esk aku da jd bini org la... sampai tergelak2.. adeh~ ape la kawan aku ni.. nk jd bini org 2.. ce matang sket.. haha.. 
tp.. hati sy gembira tgk die.. sgt happy untuk dia.. wajah kebahagiaan hati die sgt jelas terpancar kat muka die 2.. 
kawan sy 2 banyak kali cakap.. sori la weh, kenduri aku kecik2 je.. pengantin bajet la katekan.. student lg masing2.. namun bg sy, sy ske!!! ske sgt!! :)
sume bende DIY sendiri.. dr sekecik2 hiasan, door gift, hinggalah bilik pengantin n photobooth.. walaupun sumenye nampak sederhana tp sgt comel.. lgpn kawan sy ni kreatif sesgt! + rajin... da la final year, tp masih sempat nk uruskan bende2 preparation utk majlis kawin die.. klu kreatif tp x rajin nk wt x jd jugak rasenye.. 
pastu, satu lg bende yg sy ske adalah die x de pelamin n x de sanding.. die hanya wt photobooth je.. pas akad nikah di sebelah pg, terus balik umah, tukar baju, n berarak smula ke rumah pengantin pompuan. da sampai, makan beradab.. then, trus PENGANTIN SENDIRI YANG LAYAN TETAMU DI MEJA! best kan?? baru la nampak macam pengantin appreciate dan lebih kenal dengan org yg datang ke majlis walimah 2.. org yg dtg plak, blh abadikan kenangan dkt photobooth yg da tersedia indah 2.. hehehe.. ape lg kan.. sy yg ske bergambar ni memg ske la part 2.. hehehehe~ 
konklusinya, biarlah kita besederhana dalam segala urusan kita.. biakan lah ape yg org len nk kate.. janji x membazir, bahagia dalam setiap yg kite lakukan.. kawen x yah wt besar2 grand2 pon x pe.. membazir itu amalan syaitan! :)

p/s : semoga afee n zaki bahagia hingga ke akhir hayat :) 
p/s/s : congrats yuna dapat masuk AJL!! love you.. hehe.. 

salam..

truely, madly, deeply..

a.r.'s :)

Sunday, 18 November 2012

:: ayam pencen ::

sikit lagi!! sikit lagi!!
mai mai beli ayam!!
ayam putih ada..
ayam bakar ada..
ayam pencen ada..
ha.. ini ayam pencen askar tau bukan pencen cikgu..!!

=__="
puas sy fikir npe pakcik jual ayam 2 cakap cam 2..
ape beza pencen askar ngn pencen cikgu?
dr segi kekuatan fizikal kah??
cikgu lembik sgt kah??
hurm..
fikir, fikir,fikir..
ntah la pak cik.. sy still x tau npe pak cik cakap cam 2..

salam alaik.
p/s : x tau la npe sy agak beremosi  ble org ckp2 pasal cikgu ni.. mungkin sbb terasa org 2 kutuk kite kot.. :p

a.r.'s :)

Monday, 5 November 2012

:: a second chance ::

1st time meet..

2nd chance meet :)
terasa nk melompat kegembiraan depan hard rock cafe 2 pon ade bile da kua dr hard rock cafe 2 pas jumpe yuna.. hehe.. sy rase hari ni merupakan salah satu hari yg sgt bertuah utk sy.. :)

makan dengan yuna
amik gambar seberapa banyak dengan yuna
otograf sampai 5 kali!
hah ape lg..
yg plg untung,
dpt mkn kat hard rock cafe 2 FREE IF CHARGE SIAP ADE GOODY BAG YG DALAMNYA ADE PERFUME FREE LAGI... :)

sape yg x jeles n x ckp sy untung x tau la nk ckp ape...

thanks Norhafizan Ismail sbb dptkn tiket 2 n bg kat sy.. :)
hepi sesgt100x..!!

salam,

p/s : yuna sgt awesome!! ape yg ktorg nk sume blh je.. she is so kind.. semoga terus sukses yuna.. :)

a.r.'s :)

Friday, 2 November 2012

:: couple? no!! ::

"ala.. fb je out tp hand fon on.. hehe"
"x de la.. aku xmsj die la.."
"ko da lame x msj die?"
"aah.. ktorg jarang2 la msj.. klu msj pon ble ade hal penting je."

"jom kte couple."
"owh. sori. sy x nk kapel2 ni.."

sy x nk kapel.
sy x nk bertunang lame2.
klu blh, sy nk bertunang sehari, terus kawen..
hehe..

byk sbb kenape sy x nk kapel n x nk bertunang.. (tp bkn x nk kawen ok! kawen itu mahu.. hehe)
mgkn sbb sy pernah jalani satu kejadian yg sgt2 memberi pengajaran, pengalaman yg amat mendalam dan byk pengajaran kot.. x perlu la sy cte tentang pengalaman 2.. biarlah die tersimpan sebagai memori sy je..

tp.. dlm pengalaman 2, sy belajar satu pengajaran.

JANGAN AMBIL MUDAH DALAM MENERIMA TAWARAN PERHUBUNGAN DENGAN MANA2 LELAKI SEKALIPUN.  

ya, mungkin pada masa kite menerima tawaran itu, kite pon mempunyai perasaan yg same terhadap beliau..

perasaan sayang..
suka..
cinta mungkin?

tp, itu x semestinya memberi jaminan bahawa kita akan dijodohkan bersama dia suatu hari nt..
kadang2.. cinta itu x semestinya berakhir dgn happy ever after ending.. 
cinta juga blh end dgn luka yg teramat pedih.. cinta itu x semestinya akan kita rasai, kita miliki.. kdg2, kita hanya menerima cinta die dalam sesingkat sehari sahaja tp bila Allah nk tarik semula rasa cinta dan bahagia kita 2, dalam sekelip mata ia akan berlaku. 

so, sy rase, biarlah dia betul2 confirm akan jd suami sy, baru sy akan menerima cinta dia, sayang dia.. 
dan biarlah die jd the one and only guy in a lifetime org yg plg sy syg dan x blh nk tgk2 org lain dah! hehe.. :P


p/s : siapa lah dia 2 ek... hurm.. klu la kat dahi jodoh kita 2 ade signboard dia jodoh saya kan sng.. x yah tertny2 lg.. takut2 lg.. huhu..

assalamualaikum. 

a.r.'s :)