Sunday, 15 July 2012

:: love rain ::

setiap kali sy tonton drama ni, ntah la npe tp sy rase cam sy plak yg jth cinta..
hurm.. suh in ha..
sy sgt ske die..
mgkn sbb cri2 watak die yg byk persamaan dgn ciri2 lelaki yg sy ske kot. ** (except for seorang lelaki muslim yg blh membimbing keluarga la.. of coz la x sbb ni cte korea.)

pendiam.
penyayang
caring.
willing to sacrifice.
baik.
main muzik.
org seni.
says nothing but i know he loves me. :) (i think it is so romantic!)

wlupun watak suh in ha dgn watak suh joon 2 dilakonkan oleh org yg same, tp watak suh in ha wt sy jth cinta. sampai sy tgk love rain dr episod 1 hingga episod 5 je ulang2.. haha! 
klu la org yg berwtk suh in ha 2 wujud.. sy pon nk jd makwe die jugak! ngee~


actually..
one more reason kenape sy ske cte ni adalah jalan ceritanya yg lebih kurang macam jalan cte kisah hati sy kot..
love that never always end with happiness 
so, ble tgk cte ni, cm menghayati gle la kan.. ceh! :P
tp seb bek x wt air mate mengalir je.. huhu..

suh in ha.. tlg la wujud dan dtg jumpe sy.. haha (blh plak wish cam 2 kan??)

i love rain. i love you.

salam.

a.r.'s :)

Wednesday, 11 July 2012

:: fend ::

ari ni g turun pasar malam pantai permai ni.
macam biasa la keadaan pasar malam.
x sah klu x sesak, padat, dengan manusia.

ok cukup sampai situ cte mengenai pasar malam. 
yang sebenarnye nk cte pasal kejadian balik dr pasar malam 2..
sy naik lif nk g tingkat 9.
dalam lif 2 x de la sesak sgt..
ade la 3 orang lelaki, 2 pak cik dan sorg bdk mude, pas2 saye n kawan lg 2 orang. total 6 org dlm lif.
lif pun naik.
sampai tingkat 4, sorg pakcik trun.
sampai tingkat 6 sorg lg pakcik trun.
tinggallah bdk mude 2 ngan kami ber'3.
pabila org mude, lelaki, berdiri depan sy, dalam lif, macam biasa, automatik mata akan pandang ke lantai je. x berani nk angkat muka. 

tbe2, ade bunyi msj dr enset.
bdk mude 2 pon menyeluk poket suar treknye dan mengeluarkan fonnye.
sekilas pandang sy tgk fon die, wah, cantiknye! warna putih! i phone kot...
tp mate ni terus memandang ke arah fon die. 
EH, HTC LA!!!
fuyo... sy memg da lame mengidamkan HTC. tp mahal sgt! x mampu lg.. huhu
da la si fend pakwe khayalan sy 2 pon pakai HTC jugak!
x semena2 mata sy memandang ke atas.
uhuk uhuk uhuk!
ensem jugak mamat ni...
jatuh cinta la sekejap walaupun untuk beberapa saat.. haha! blh plak cam 2 kan...
sy pandang kawan sy n senyum.


kua je dr lif..
kawan sy cakap, 
weh, ensemnye bdk 2! macam khairul fahmi pon ye!
ala... sy dapat tgk muke die jeling2 je kot.. x aci betul.. :(

p/s : sampai umah, tertanya2, sy ni materialistik ke?? huhu.. tgk htc, baru pandang muke, baru suke.. haha! x penah kot jd cam ni... :P 

semoga kite jumpe lg la dalam lif! hahaha.. ni nk dtg umah ada selalu ni.. hehe

salam.

a.r.'s :)

Saturday, 7 July 2012

:: rimas ::

BOYFRIEND.

rimas sy tgk org yg ade bf ni..
makan kene tgu makan same2..
nk kua kene anta report..
nk chatting2 dgn kawan laki jeles2..
username fb n password kene share..
setiap komen n msj kene check..

rimas tau!!!!!

sy plak sy tlg rimaskan utk awk.. huhu.. =__="

rimasnye la ade bf ni..
bkn suami pon lg..
adeh adeh adeh~~~!!!!
sungguh rimas!


Thursday, 5 July 2012

:: lelaki : speechless ::

hurm... klu org kate pompuan cantik 2 sebenarnya makhluk hodoh perangai yang bertopengkan muka cantik, tp bagi lelaki ape plak ek??
rasenye ramai pompuan2 di luar sane sebenarnya x la bape kisah sgt pon pasal kehenseman lelaki tp lebih tertarik dengan sifat2 yang ada pd lelaki itu sendiri. lelaki yang mengambil berat, lelaki yang penyayang, lelaki yang menghormati wanita, lelaki yang x hisap rokok, lelaki yang mengambil berat pasal family die, lelaki yang sayang pd mak die. inilah ciri-ciri lelaki yang boleh meluluhkan hati seorang perempuan!


jika lelaki itu sangat penyayang, hati wanita mane yg x terpikat! heee... :)
tp.. kadang2 lelaki itulah yang boleh membunuh!

YA! LELAKI YANG BAIK PERANGAI ITU BOLEH MEMBUNUH!

bukan senang untuk si hawa ini terpikat.
bukan senang si hawa ini jatuh cinta.
bukan senang si hawa ini hendak menyayangi adam yg bukan muhrimnya.
si hawa ini hatinya keras.
si hawa ini hatinya batu.
si hawa ini sudah tidak berperasaan.

tetapi, apabila si hawa ini telah sayang, telah jatuh cinta, telah mula berperasaan, si hawa ini akan bersungguh-sungguh.

tbe2 lelaki itu mempermainkannya.

fuh! tembok besar cina yang dibina di mata runtuh!
dan syaitan durjana akan menghasut si hawa.
sehingga terfikir untuk tidak mampu lagi berada di dunia yang nyata ini.

salam.

p/s : sy memg ske tgk kawan2 sy nk kawen ni.. blh tumpang bahagia. hee... ed, jgn la masin mulut ko mlm 2 keje kite kumpul kad kawen org je.. haha!

a.r.'s :)