Saturday, 8 December 2012

:: decorate ::

hurm...

so u decided to see me out of the blue should i let u come over i think u'r doing fine that girl in u'r arm does she know where u come from almost made me move out of town u don't want me to be around but stayed anyway just in case finding reasons to hate u more than before like how u said u would call but never at all got rid off u'r number that i know by heart u'r left u'r things at my place as if i have all the space cause u know i don't mind just come back when u think it's time i'm all all black and white inside monotonous from left to right i decorate my house with things u love just in case u show up.. in case u show up.


replay.replay.replay.

salam.

a.r.'s :)

Tuesday, 4 December 2012

:: pakwe baru ::

nggeeee~ disebabkan In Ha duk jauh sgt iaitu di korea, so rase cam x mampu la plak kan nk truskan percintaan dengan dia.. hahaha... jauh sgt la... asyik tgk dalam tv je.. x leh jumpe2 date2 pon.. long distance relationship la katekan..hehe.. so, sy da jumpe new lover yg blh ganti In ha. yg paling best, dia orang Malaysia, orang melayu!!! ngeee~

ISTANBUL AKU DATANG..

HARIS!! kite ske awk. :p
telah menemukan sy dengan mamat ni.. hehe.. HARIS!!!! ohmygucci~ dlm mase sejam 34 minit tu dia da mampu memikat hati sy ni.. haha! dahsyat betul.. hehe..

ok stop la mengarut~

tp SERIOUSLY.. cte ni memg best.. klaka, romantik, comel.. :) menyesal plak rase x tgk kat pawagam. (sbb da set dlm otak cte melayu dlm mase sebulan akn boleh tgk onl9 je.. so x yah la bazir duit g cinema.. :p)


salam..

p/s : org dtg lib nk wt keje, sy dtg lib nk tgk haris.. hahaha.. sbb wifi lib laju. ngee~

a.r.'s :)



Wednesday, 28 November 2012

:: nama huruf A ::


ape huruf yang pertama yg terdapat di dalam susunan abjad ye???
tidak kiralah di mana anda berada
di london?
di kanada?
di uganda?
di jordan?
di thailand?
di korea?
atau di mana2 sajalah di dunia ni...
pasti jawapannya sama kan?
HURUF A!!!

dan disebabkan huruf A merupakan huruf paling awal di dalam susunan abjad, sesiapa yang mempunyai pangkal namanya bermula dengan huruf A akan mendapat kelebihan2 yg sy rase byk la jugak dan sy seronok dgn kelebihan tersebut.
antara kelebihannya :

1. kalau periksa ikut angka giliran mesti yg awal2.
2. secara automatiknya akan masuk dewan exam terlebih dahulu.
3. dan sudah semestinya lah akan duk depan
4. orang pertama yg akan dapat kertas soalan exam (blh curi2 tgk bile da dpt kertas.. hehe)
5. orang last yg diambil kertas jawapan (sbb cikgu sy dulu2 suke kutip dr belakang..)
6. klu dapat hadiah, orang pertama yg akan diumumkan
7. org pertama yg dapat hadiah berbanding kawan2.
8. org pertama yg bukak sampul hadiah!
9. org pertama yg akan tahu dalam sampul tu ade hadiah ape.. hahaha (pastu kecoh.. yeay.. kite dapat kotak pensel~ :))
10. orang pertama yg kene panggil cek gigi (ha.. bab ni sy x ske. i hate dentist. sbb 2 gigi buruk.)

dan byk lagi...

oleh sebab nama saya pun bermula dengan huruf A, saya amat berbangga dengan nama saya itu.
bak kate adik sy, arisyah, "nk bg nama anak huruf a jugak la.. Aa.. macam Aamir Khan. confirm duk depan.. kalah abdul and ahmad.. haha".
betul jugak kate beliau 2.. hehe

ari ni sy bangga mak sy bg nama sy bermula dengan huruf A.
sbb sy jd org 1st nek pentas terima anugerah setelah hampir 4 tahun x nek pentas amik anugerah ape2.. huhu...


thanks mak. thanks ayah. thanks daham. thanks cacah. thanks dilla.
i love my a.r family~ :)

a.r.'s :)

Monday, 26 November 2012

::orang gle berjaya::

kahkahkah... ceh berdekah2 betul sy gelak ari ni.. ape punye anak dara da... hehe.. x ayu langsung.. kuikui.. tp x pe lah. dalam umah sndiri. x yah kisah kat org sgt la nk cakap ape.. hehe.. yg penting, pembacaan sy di laman facebook Max 24.7 membuatkan sy terleka mengenai beban tugas yg semakin berat dari hari ke hari ini.. aish.. makin dibuat, makin banyak plak yg x siap rasenye... beranak2 plak keje ni.. adeh...

dan disebabkan beban tugasan yg semakin belambak la membuatkan sy dan rakan2 sy semakin x betul.. otak da agak mereng kot.. huhu.. secara kebetulan, lecturer dalam kelas pg td ade pula mengungkapkan..

"x de keje yg senang dalam dunia ni...nelayan ade tugasnya, cikgu ade tugasnya, polis ade tugasnya, bomba ade tugasnya, arkitek ade tugasnya,  engineer ade tugasnya.. mana ada keje yg senang sekarang.. klu nk keje yg senang ade.. jd la org gle.. keje org gle je yg senang.."

dan rakan2 sy ni blh plak membincangkan macam mane nk jd org gle yg berjaya.. hahahaha!! nampak sgt dorg ni da x betul kan??? adoi la.. kot ye stress dengan keje pon, npe la korg jd gni.. huhu..

tp... benda2 cam 2 wt sy tergelak.. wt ktorg hepi... walaupun berkelakuan agak tidak matang, tetapi itu sahaja yg dapat menghilangkan sekurangnya sedikit beban batu dalam kepala otak ni.. 


ya. jgn jd hipokrit semata-mata kerana mengambil kira pandangan orang. kadang2 orang tu x kenal kta pon.  kita yg patut kenal diri sendiri. bukan orang lain. 

salam. 
peace.. v^_^

a.r.'s :)

::besederhanalah::

ari 2 sy sempat pergi meraikan majlis sepasang mempelai yang merupakan kawan saya daripada saya form one sampai la form five kami satu skolah.. ntah mengapa, sy rase sronok gle tgk die kawen.. macam sederhana sgt2 tp nampak happy dan ceria je sepanjang majlis.. semuanya berlaku dengan keadaan yang sgt lancar.. pengantin pon sempoi gle.. siap malam sebelum kawin blh borak2 sampai pukul 2 pagi, kul 2.30 pagi blh makan mcD, n cakap weh, esk aku da jd bini org la... sampai tergelak2.. adeh~ ape la kawan aku ni.. nk jd bini org 2.. ce matang sket.. haha.. 
tp.. hati sy gembira tgk die.. sgt happy untuk dia.. wajah kebahagiaan hati die sgt jelas terpancar kat muka die 2.. 
kawan sy 2 banyak kali cakap.. sori la weh, kenduri aku kecik2 je.. pengantin bajet la katekan.. student lg masing2.. namun bg sy, sy ske!!! ske sgt!! :)
sume bende DIY sendiri.. dr sekecik2 hiasan, door gift, hinggalah bilik pengantin n photobooth.. walaupun sumenye nampak sederhana tp sgt comel.. lgpn kawan sy ni kreatif sesgt! + rajin... da la final year, tp masih sempat nk uruskan bende2 preparation utk majlis kawin die.. klu kreatif tp x rajin nk wt x jd jugak rasenye.. 
pastu, satu lg bende yg sy ske adalah die x de pelamin n x de sanding.. die hanya wt photobooth je.. pas akad nikah di sebelah pg, terus balik umah, tukar baju, n berarak smula ke rumah pengantin pompuan. da sampai, makan beradab.. then, trus PENGANTIN SENDIRI YANG LAYAN TETAMU DI MEJA! best kan?? baru la nampak macam pengantin appreciate dan lebih kenal dengan org yg datang ke majlis walimah 2.. org yg dtg plak, blh abadikan kenangan dkt photobooth yg da tersedia indah 2.. hehehe.. ape lg kan.. sy yg ske bergambar ni memg ske la part 2.. hehehehe~ 
konklusinya, biarlah kita besederhana dalam segala urusan kita.. biakan lah ape yg org len nk kate.. janji x membazir, bahagia dalam setiap yg kite lakukan.. kawen x yah wt besar2 grand2 pon x pe.. membazir itu amalan syaitan! :)

p/s : semoga afee n zaki bahagia hingga ke akhir hayat :) 
p/s/s : congrats yuna dapat masuk AJL!! love you.. hehe.. 

salam..

truely, madly, deeply..

a.r.'s :)

Sunday, 18 November 2012

:: ayam pencen ::

sikit lagi!! sikit lagi!!
mai mai beli ayam!!
ayam putih ada..
ayam bakar ada..
ayam pencen ada..
ha.. ini ayam pencen askar tau bukan pencen cikgu..!!

=__="
puas sy fikir npe pakcik jual ayam 2 cakap cam 2..
ape beza pencen askar ngn pencen cikgu?
dr segi kekuatan fizikal kah??
cikgu lembik sgt kah??
hurm..
fikir, fikir,fikir..
ntah la pak cik.. sy still x tau npe pak cik cakap cam 2..

salam alaik.
p/s : x tau la npe sy agak beremosi  ble org ckp2 pasal cikgu ni.. mungkin sbb terasa org 2 kutuk kite kot.. :p

a.r.'s :)

Monday, 5 November 2012

:: a second chance ::

1st time meet..

2nd chance meet :)
terasa nk melompat kegembiraan depan hard rock cafe 2 pon ade bile da kua dr hard rock cafe 2 pas jumpe yuna.. hehe.. sy rase hari ni merupakan salah satu hari yg sgt bertuah utk sy.. :)

makan dengan yuna
amik gambar seberapa banyak dengan yuna
otograf sampai 5 kali!
hah ape lg..
yg plg untung,
dpt mkn kat hard rock cafe 2 FREE IF CHARGE SIAP ADE GOODY BAG YG DALAMNYA ADE PERFUME FREE LAGI... :)

sape yg x jeles n x ckp sy untung x tau la nk ckp ape...

thanks Norhafizan Ismail sbb dptkn tiket 2 n bg kat sy.. :)
hepi sesgt100x..!!

salam,

p/s : yuna sgt awesome!! ape yg ktorg nk sume blh je.. she is so kind.. semoga terus sukses yuna.. :)

a.r.'s :)

Friday, 2 November 2012

:: couple? no!! ::

"ala.. fb je out tp hand fon on.. hehe"
"x de la.. aku xmsj die la.."
"ko da lame x msj die?"
"aah.. ktorg jarang2 la msj.. klu msj pon ble ade hal penting je."

"jom kte couple."
"owh. sori. sy x nk kapel2 ni.."

sy x nk kapel.
sy x nk bertunang lame2.
klu blh, sy nk bertunang sehari, terus kawen..
hehe..

byk sbb kenape sy x nk kapel n x nk bertunang.. (tp bkn x nk kawen ok! kawen itu mahu.. hehe)
mgkn sbb sy pernah jalani satu kejadian yg sgt2 memberi pengajaran, pengalaman yg amat mendalam dan byk pengajaran kot.. x perlu la sy cte tentang pengalaman 2.. biarlah die tersimpan sebagai memori sy je..

tp.. dlm pengalaman 2, sy belajar satu pengajaran.

JANGAN AMBIL MUDAH DALAM MENERIMA TAWARAN PERHUBUNGAN DENGAN MANA2 LELAKI SEKALIPUN.  

ya, mungkin pada masa kite menerima tawaran itu, kite pon mempunyai perasaan yg same terhadap beliau..

perasaan sayang..
suka..
cinta mungkin?

tp, itu x semestinya memberi jaminan bahawa kita akan dijodohkan bersama dia suatu hari nt..
kadang2.. cinta itu x semestinya berakhir dgn happy ever after ending.. 
cinta juga blh end dgn luka yg teramat pedih.. cinta itu x semestinya akan kita rasai, kita miliki.. kdg2, kita hanya menerima cinta die dalam sesingkat sehari sahaja tp bila Allah nk tarik semula rasa cinta dan bahagia kita 2, dalam sekelip mata ia akan berlaku. 

so, sy rase, biarlah dia betul2 confirm akan jd suami sy, baru sy akan menerima cinta dia, sayang dia.. 
dan biarlah die jd the one and only guy in a lifetime org yg plg sy syg dan x blh nk tgk2 org lain dah! hehe.. :P


p/s : siapa lah dia 2 ek... hurm.. klu la kat dahi jodoh kita 2 ade signboard dia jodoh saya kan sng.. x yah tertny2 lg.. takut2 lg.. huhu..

assalamualaikum. 

a.r.'s :)  

Monday, 29 October 2012

:: klako klako klako!!! ::

ble teringat n fikir balik, klaka plak rase kejadian semalam...

kejadian semalam : 

"mak rase klu nk wt kenduri ape2 kat umah kite la elok.. tp book dewan la.. mane2 dewan la.. x la kotor rumah." 
"la... x nk la... wt kat umah wan la...."
"susah la kat umah wan 2.. barang x de.. umah pon sempit.." 
"tp ramai org yg kite kenal datang at least... klu wt kat cni, akak bkn kenal pon org2 kat cni.. pas2 nt x de sape pon yg nk dtg menolong.."
"la.. upah org je la... makan upah catering.. ape susahnye.. pakat anak beranak je la wt keje.."
"tp xkn la sume nk upah mak??? amboi... kat sane org x yah berupah2 pon.. ade je yg dtg tlg"
"ish awk igt nk wt kenduri kawen 2 senang ke??? belah pompuan ni kene wt bilik tidur lg... klu kat umah wan 2, mane la ade biliknye.."
"ala... tp kat cni x best la... x ske wt kat umah ni.. "
" x ske pon nk wt cam ne.. x kan nk berangkut plak brg dr rumah cni ke umah wan plak??"
"ala.. x pe la.. angkut je la.. :P hahaha.. "
"amboi.. igt senang ke??"
"hehehe.."
"kak, x yah kawen awal2 la..."
"memang x nk pon... at least lepas master n keje dulu.."
" 2 la.. da kawen ni susah nk berjalan2!"
"tau x pe... akak nk travel dulu.. hehehe"
"tp org cakap klu pompuan umo 25 ke atas baru nk kawen, nt org cakap anak dara tua.."
"alah, x kisah la mak..."
"kan kak kan... susah la klu kawen ni... hehe.. "
"kakak nk kawen??? huh.. calon pon x dak.. nk kawen apenye... hahahaha.. kan kak?"
"aah... :( calon pon x de lg ni... ce cari sorg utk akak.. tp ade syarat2 la.. haha"
"ah! malas la mak... nt x berkenan salahkan mak plak.."
"sbb 2 akak cakap ade syarat! hehe" 

bla bla bla..... 

beriye je wt debat pasal lokasi perkahwinan... padahal.. plan ke arah 2 pon x nampak bayang lg... kuikuikui..

p/s : 
"eh, ally nk kawen dgn polis... betul... aku x tipu ni..."
"hurm.. ye la 2.. "
"ally, awk tipu ape kat die ni sampai die cakap kat sy awk nk kawen ngn polis.."
"ha???? polis mane plak ni???? sorg polis pon sy x kenal..." 

haha.. macam2 cte la.... wt sakit perut sy je gelak... 

salam..

a.r.'s :)

Saturday, 20 October 2012

:: batu dalam kepala ::

oh THESIS!!!!!

awk buat sy S to the T to the R to the E to the S to the S...

STRESS!!!!


Thursday, 18 October 2012

:: Frens never end ::

Monday I'm waiting..
Tuesday I'm still waiting to see..
see.. see.. if you're fine..
Wednesday you're still not here..
neither in the morning, nor later..
Thursday is also empty..
Friday, Saturday or Sunday..

None of the day that I don't miss u..
None of the day that u will come back..
to be in our old days..

The day that I met u..
The day that I was close to u..
The day that we held hands..
The day that I loved u..
The day that I spoke to u..
The day that u listened to me..

How long it will be like this.. I don't know..
How many month?? or years??
How many billions of our past memories?
I never don't miss u..

kenangan.menggamit.memori.

assalamualaikum.

a.r.'s :)


Wednesday, 17 October 2012

:: kad wangi ::

da akhir2 umur 23 ni makin byk lah nampaknye kad2 wangi sampai kat umah sy.
satu2 jemputan yg sy terime.
okeh.. sy kumpul sume kad wangi 2 jd katalog..
senang nk pilih mane 1 nk design nk gne di kemudian hari nt.. haha.. :D

4 tahun lg Insya allah.

a.r.'s :)

Tuesday, 16 October 2012

:: jelas kesedaran masih kurang ::

assalamualaikum and have a nice day..

td sy nek bas yg kene gne kad bas 2.. konon2 saje2 la kan nk duk depan sbb x pernah lg duk depan dengan driver.. abg driver bas 2 pon cam baik je... cerita pasal kerenah2 org naik bas die la.. cte pasal foreigner slalu wt hal la.. cam luahan perasaan plak..
lepas sesi luahan perasaan abg driver 2, die tny kat kami (sy + kwn sy) fakulti ape kat sini? dan bla.. bla.. bla.. cakap pasal fakulti dan kos2 yg ade kat dalam fakulti pendidikan 2.. lepas da cte pasal fakulti, die tny kami amik kos ape.. kami pon jwb la.. kami amik kos pendidikan awal kanak-kanak.. so nt kami ajar bdk2 prasekolah la... dan mendengar jawapan kami itu, abg driver tersebut memberi respon yg sebegini..

" keluar universiti nanti ajar budak prasekolah je?? " 

pergh... agak berapi jugak hati ni ble dengar abg driver bas 2 cakap cam 2.. nk marah nt, die halau turun bas plak.. pak cik driver bas yg kene gne kad bas ni bkn betul sgt... moody je slalunya.. 

by the way.. melalui respon yg telah diberikan oleh abg driver bas td, nampak sgt lah kesedaran tentang pendidikan awal ni masih kurang dalam kalangan rakyat Malaysia ni.. ade beberapa reason la yg sy rase mengapa abg driver bas tu memberi respon yg sedemikian rupa. 

1.  mungkin dorg igt pendidikan awal ni x la penting pon... nk UPSR pon lambat lg.. darjah 6 baru UPSR.. ade 6 tahun utk blaja score UPSR tu.. (exam oriented minded). 
2. cikgu taska pon kene ade degree ke?? bkn susah sgt pon.. ajar ABC, 123, alif ba ta, nyanyi2 lagu, main2, da la... wt pe nk ade sampai degree bagai?? 
3. cikgu taska, tadika dan prasekolah hanya satu tempat yang selamat untuk dorg menempatkan anak dorg untuk dijaga sepanjang mereka bekerja (x ksh pon blaja ke x.. janji anak dilayan dgn ok...). ye la kan.. memandangkan 46% daripada penduduk perempuan Malaysia mempunyai pekerjaan, so perlu la ade satu tempat untuk jage anak die kan..

hurm.. nampaknye first lady kite kene wt banyak lg la kempen kesedaran mengenai pendidikan awal kanak-kanak ni... masih kurang.. sangat kurang...

p/s : kat russia, sape nk jd cikgu preschool kene ade master tau! nk bukak tadika perlu ade phd.. (ble la Malaysia nk sampai ke tahap 2 ek..) 

saya.cikgu.prasekolah. 

a.r.'s :)  

Sunday, 15 July 2012

:: love rain ::

setiap kali sy tonton drama ni, ntah la npe tp sy rase cam sy plak yg jth cinta..
hurm.. suh in ha..
sy sgt ske die..
mgkn sbb cri2 watak die yg byk persamaan dgn ciri2 lelaki yg sy ske kot. ** (except for seorang lelaki muslim yg blh membimbing keluarga la.. of coz la x sbb ni cte korea.)

pendiam.
penyayang
caring.
willing to sacrifice.
baik.
main muzik.
org seni.
says nothing but i know he loves me. :) (i think it is so romantic!)

wlupun watak suh in ha dgn watak suh joon 2 dilakonkan oleh org yg same, tp watak suh in ha wt sy jth cinta. sampai sy tgk love rain dr episod 1 hingga episod 5 je ulang2.. haha! 
klu la org yg berwtk suh in ha 2 wujud.. sy pon nk jd makwe die jugak! ngee~


actually..
one more reason kenape sy ske cte ni adalah jalan ceritanya yg lebih kurang macam jalan cte kisah hati sy kot..
love that never always end with happiness 
so, ble tgk cte ni, cm menghayati gle la kan.. ceh! :P
tp seb bek x wt air mate mengalir je.. huhu..

suh in ha.. tlg la wujud dan dtg jumpe sy.. haha (blh plak wish cam 2 kan??)

i love rain. i love you.

salam.

a.r.'s :)

Wednesday, 11 July 2012

:: fend ::

ari ni g turun pasar malam pantai permai ni.
macam biasa la keadaan pasar malam.
x sah klu x sesak, padat, dengan manusia.

ok cukup sampai situ cte mengenai pasar malam. 
yang sebenarnye nk cte pasal kejadian balik dr pasar malam 2..
sy naik lif nk g tingkat 9.
dalam lif 2 x de la sesak sgt..
ade la 3 orang lelaki, 2 pak cik dan sorg bdk mude, pas2 saye n kawan lg 2 orang. total 6 org dlm lif.
lif pun naik.
sampai tingkat 4, sorg pakcik trun.
sampai tingkat 6 sorg lg pakcik trun.
tinggallah bdk mude 2 ngan kami ber'3.
pabila org mude, lelaki, berdiri depan sy, dalam lif, macam biasa, automatik mata akan pandang ke lantai je. x berani nk angkat muka. 

tbe2, ade bunyi msj dr enset.
bdk mude 2 pon menyeluk poket suar treknye dan mengeluarkan fonnye.
sekilas pandang sy tgk fon die, wah, cantiknye! warna putih! i phone kot...
tp mate ni terus memandang ke arah fon die. 
EH, HTC LA!!!
fuyo... sy memg da lame mengidamkan HTC. tp mahal sgt! x mampu lg.. huhu
da la si fend pakwe khayalan sy 2 pon pakai HTC jugak!
x semena2 mata sy memandang ke atas.
uhuk uhuk uhuk!
ensem jugak mamat ni...
jatuh cinta la sekejap walaupun untuk beberapa saat.. haha! blh plak cam 2 kan...
sy pandang kawan sy n senyum.


kua je dr lif..
kawan sy cakap, 
weh, ensemnye bdk 2! macam khairul fahmi pon ye!
ala... sy dapat tgk muke die jeling2 je kot.. x aci betul.. :(

p/s : sampai umah, tertanya2, sy ni materialistik ke?? huhu.. tgk htc, baru pandang muke, baru suke.. haha! x penah kot jd cam ni... :P 

semoga kite jumpe lg la dalam lif! hahaha.. ni nk dtg umah ada selalu ni.. hehe

salam.

a.r.'s :)

Saturday, 7 July 2012

:: rimas ::

BOYFRIEND.

rimas sy tgk org yg ade bf ni..
makan kene tgu makan same2..
nk kua kene anta report..
nk chatting2 dgn kawan laki jeles2..
username fb n password kene share..
setiap komen n msj kene check..

rimas tau!!!!!

sy plak sy tlg rimaskan utk awk.. huhu.. =__="

rimasnye la ade bf ni..
bkn suami pon lg..
adeh adeh adeh~~~!!!!
sungguh rimas!


Thursday, 5 July 2012

:: lelaki : speechless ::

hurm... klu org kate pompuan cantik 2 sebenarnya makhluk hodoh perangai yang bertopengkan muka cantik, tp bagi lelaki ape plak ek??
rasenye ramai pompuan2 di luar sane sebenarnya x la bape kisah sgt pon pasal kehenseman lelaki tp lebih tertarik dengan sifat2 yang ada pd lelaki itu sendiri. lelaki yang mengambil berat, lelaki yang penyayang, lelaki yang menghormati wanita, lelaki yang x hisap rokok, lelaki yang mengambil berat pasal family die, lelaki yang sayang pd mak die. inilah ciri-ciri lelaki yang boleh meluluhkan hati seorang perempuan!


jika lelaki itu sangat penyayang, hati wanita mane yg x terpikat! heee... :)
tp.. kadang2 lelaki itulah yang boleh membunuh!

YA! LELAKI YANG BAIK PERANGAI ITU BOLEH MEMBUNUH!

bukan senang untuk si hawa ini terpikat.
bukan senang si hawa ini jatuh cinta.
bukan senang si hawa ini hendak menyayangi adam yg bukan muhrimnya.
si hawa ini hatinya keras.
si hawa ini hatinya batu.
si hawa ini sudah tidak berperasaan.

tetapi, apabila si hawa ini telah sayang, telah jatuh cinta, telah mula berperasaan, si hawa ini akan bersungguh-sungguh.

tbe2 lelaki itu mempermainkannya.

fuh! tembok besar cina yang dibina di mata runtuh!
dan syaitan durjana akan menghasut si hawa.
sehingga terfikir untuk tidak mampu lagi berada di dunia yang nyata ini.

salam.

p/s : sy memg ske tgk kawan2 sy nk kawen ni.. blh tumpang bahagia. hee... ed, jgn la masin mulut ko mlm 2 keje kite kumpul kad kawen org je.. haha!

a.r.'s :)

Monday, 25 June 2012

:: ayat sentap ::

hot fm am crew membicarakan mengenai ayat sentap.
apakah ayat sentap korg?
urm..
disebabkan ati sy ni telah di well trained menjd agak kental, so x la byk sgt ayat yg blh menyentapkan sy.
tp sejak akhir2 ni ade jugak la beberapa ayat sentap yg ditanya, dikata, kepada sy..
antaranya :

ayat 1 : "ble ko nk balik umah ni?? bkn cti ke?? "

ok... memg tgh cti pun.. n exam da lame da pon hbsnye.. tp sy masih ade praktikal.. X BLH BALIK CUTI.. LG 2 ARI NK RAYE BARU BOLEH CUTI... lgpn setiap ari sabtu dlm praktikal ni ade kelas sign language. so hjg mgu pon x dpt balik.. -__-"

ayat 2 : "eh, ko bkn da final year ke?? nk grad da kan??"

rumate sy si ikin ngan aimi la yg final year!!! sy masih ade setahun kat UM ni... :( tahun depan grad nye... da la rumate da x de. kene cri rumate baru, tny pasal grad pulak... aish!

ayat 3 : "ala... die ade boyfren.. KAU ADE??"

haha! ayat ni diucapkan oleh salah sorg kawan sy.. kelaka pon ade ble teringt die cakap cam 2 kat sy.. huhu.. yela.. sy tau.. sy x de bf.. byg bf pon x de... tp x pe la.. ade sy kisah ade bf ke x?? bkn sy nk kawen lg pon.. relax la~ muda masih panjang.. baru umo 23.. heee.... ^__^ enjoy hbs2an remaja, bg duit kat mak bapak dulu baru pk nk kawen. lgpn, mak sy da pesan, KORG NK KAWEN, GUNE DUIT SENDIRI. MAK X NK TANGGUNG. huuuuuu........ tercabar rasenye.. ble kire2 kos nk kawen 2, 5000 mane cukup. plg kurg pon 10,000. 2 pon knduri kecik je dpt.. tp cukup la kan.. besederhana sudah~ :)

tp masalahnye.. kdg2 jeles jugak tgk org ade bf.. grrr~ ntah pape ntah.


okeh.
esok praktikal hari ke 2.
perlu sambung wt keje.

hati. perlu. lebih. kental.

salam.

a.r.'s :)

Sunday, 24 June 2012

:: semoga berjumpa lagi ::

semoga berjumpa lagi.. lagi.. dan lagi..
hukhuk..
hanya 2 je yg terlintas kat fikiran skrg..
ble teringatkan adik2 sy yg masing2 da membawa hala tuju masing2..
meneruskan perjuangan hidup yg xkn pernah selesai..
hurm..
sedih!
tp x pe la kan.. xkn nk halang korg plak kan.. hidup perlu diteruskan.. :)

so, akak ade sedikit pesanan ringkas utk setiap adik2 akak yg baik2 ni..
akak susun dr sape plg awal balik la ye! :P

my dear lil sis, nurin farhanah..

sila beli henfon baru! haha..
susah org nk kontek tanpa fon kamu 2..
jgn slalu moody sgt..
nurin ade wajah yg sgt manis.
so bykkn senyum k! 
:)
klu akak ade singgung perasaan nurin, akak mintak maaf..
akak tau, nurin ni nampak je kental tp ati sensitip jugak~ hehe..

my dear lil sis, hidayah latif..

klu kite x dapat same kolej nt, jgn lupa tego2 akak klu terserempak kat kps ke, lib ke..
akak sentiasa nk tahu pasal skandel2 dayah ni.. haha!
sbb ske tgk dayah cite dgn muke yg excited 2.. comel sgt n nampak hepi gle. hehe..
gud luck!
jgn slalu kecik ati sgt..
think + ok..
n down simply lower u'r self esteem. 2 plg penting.
kite akan jumpe lg lah!

my dear lil sis, aimi nadhiah..

jage patrick lek lok!
insyaallah akak nk bg patrick akak jht sndiri jugak kat aimi..
(x janji la.. klu akak ade byk mase.. hehe)
jage diri baik2 kat johor 2..
bawak balik pakwe johor lah satu!
hehe.. gurau je..
slalu2 tgk fon tau!
nt x dpt kontek aimi cm aimi 2 duk planet lg jauh dr pluto je.. huhu
nk suh onl9, lg la x kan... huh!

my dear lil sis, shekeen aminuddin..

akak nk g 5th slalu!!
nt dtg umah akak mase pose ek.. kite masak same2, buke pose same..
xpon, kite buka same2 kat lua ek..
akak tau ikin akan onl9 n cek fon slalu.. hehe..
so x de la risau lost contact ngn ikin.. :)
pasal result 2 jgn risau sgt..
ade rezeki, ade la k!
setiap yg berlaku pasti ade hikmahnye. :)
take care.. (xpe.. abg palap byk kat 5th 2 blh tlg jagekan.. hehe.. mrh plak si dia 2 nt.. :P)

my dear lil sis, anisah manan..

akak risau ngn anis ni..
berani sgt kdg2..
tp truskanla ape yg anis wt 2..
akak tetap sokong..
all the best dlm ape jua yg anis lakukan..
jgn tido byk sgt.. wee~ :P
gurau je.. jgn marah..



okeh da hbs.
lastly, ucapan umum untuk sume org.

nt insyaallah ble korg dtg nk amik jubah grad, ari grad, jgn lupe btau akak. kite g mkn same2, lepak same2. slalu2 la online... wifi um je blh menghubungkan akak ngn korg. hee.. ikin ngn nurin, akak akan sentiasa follow blog korg. so, plis kasi update k.. all the best untuk semua perkara yang akan korg lakukan dalam perjuangan hidup kite k! jgn slalu mudah mengalah. klu nk kawen, kenalkan kat akak sape laki2 yg bertuah 2.. akak mintak maaf klu akak ade wt salah.. halalkan makan minum akak jugak ek.. kite da la byk share brg same2.. ape korg punye, automatik akak punye gak.. huhu.. thanks sbb sudi dgr sume cte ari2 akak, cte best, cte seram, cte sedih, cte jiwang.. sampai korg kate akak punye cte da boleh wt novel! huhu.. pas ni da x tau nk ngadu kat sape da.. sob sob sob.. :( akak syg korg.. sgt syg korg sume. sgt terasa kehilangan korg.. mcm clash dgn pakwe tau! nt akak kne cri rumate baru.. belum tentu die macam korg jugak... doakan kejayaan akak berjaya jugak eh.. jauh lg pengembaraan mencari ilmu akak ni.. jauh.. sgt jauh!! semoga kita berjumpa lagi.. miss all of u.

simpan memori kite kemas kemas. jgn lepas!

salam.

a.r.'s :)

Saturday, 23 June 2012

:: miss rainy ::

rainy days.
rain drops.
hujan.
mutiara.

rindu akan bunyinya yang menghentam zink rumah
rindu akan baunya yang fresh ble disapa rerumput di belakang bilik
rindu akan rasanya bila sy lencun diselimutinya

da lame x rasa hujan..
td g shah alam. hujan lebat gle kat sane..
tp ble sampai je KL, kering!!
rase kesian plak kat tasik varsiti 2..
kering kontang berpasir je...
dulu2 petang2 org main kayak, lepak2 beriadah..
tp skrg ni air tasik 2 da kontang sbb KL panas sgt.. 


rindu hujan. S.A.N.G.A.T. 


p/s : bkn kumpulan hujan atau noh hujan ye. die laki org. :P  


salam.


a.r.'s :)

Friday, 22 June 2012

:: hari sedih ::

hurm..
hari ni merupakan hari sedih.

sedih 1 : sbb masalah result yg dihadapi si ikin.
sedih 2 : x jd g klcc sbb da x de mood.
sedih 3 : post si nurin yg sgt menyayat hati..
sedih 4 : da angkut barang g umah sewa.. x lame lg da tglkn 4th college setelah 3 tahun sy menetap kat cni.
sedih 5 : si dayah da balik! insyaallah nt akn jumpe lg..
sedih 6 : masalah praktikal ada tiada yg wt sy skt ati, geram dan sedih sgt!

pesanan ringkas yang ikhlas untuk seorang sahabat, ada tiada n shekeen aminuddin..

tabahkan ati anda ye..
setiap perkara yg terjadi itu pasti ada hikmahnya..
setiap masalah yg hadir itu pasti ada penyelesaiannya..
setiap kekangan yg dihadapi itu pasti akan jd pengalaman berharga yg akan mematangkan kita untuk menempuhi dugaan yg lebih mencabar di masa mendatang.

ya allah,
permudahkanlah permasalahan yang dihadapi sahabatku ini.


senyumlah sahabat! 
kerana senyuman itu penawar setiap kedukaan. 
:)

salam,
a.r.'s :)

:: kl kita ::

masa bersama mereka semakin suntuk.
argh~
ati semakin sebak.
da la macam2 kerenah pulak yg bdk2 ni timbulkan.
wt vote sape kawen dulu la.. (dan of coz la sy yg plg lambat wlupun sy plg tua kan.. sbb blaja pun blum hbs lg.. hukhuk..)
bergambar, x yah cakap la..
ari2 ade je mase diluangkan utk bergambar.
mkn bertimbun memori sy bersama mereka dirakam.

inilah antaranya. masih byk lg sebenarnya.
semalam je sebanyak 212 keping gambar di shoot sebenarnya.
tp delete yg x cantik,
tinggal la 177 keping gambar je..
hanya mampu mengedit 34 selected pic yg sy rase ske je..
nk edit sume, x tdo mlm la jawabnye!!
tp seb bek kamera nikon D40 kawan sy byk membantu..
ngeh2. sanggup ni jemput kamera kat shah alam semata2 nk amik gambar malam kat dataran merdeka..
ingatkan x ramai sgt org kat c2.
rupenye ramai gle yg lepak kat c2!!
tp ramai yg bawak kamera la~
cantik.
memg sgt cantik.







sygnye nurin da balik.

salam.

kl. memories. kita 

with love,

a.r.'s :)

Wednesday, 20 June 2012

:: x de keje carilah keje ::

walaupun si bdk kecik 2 x hbs exam lg..
walaupun si pencinta patrick 2 x siap thesis dia lg..
walaupun si paan 2 x packing brg nk balik esk lg..
tp..
kami masih sempat menganggap bahawa kami sume ni memg x de keje dan dgn sengaja mencari keje yg nk kate x berfaedah, berfaedah la jugak sebenarnye..

dan inilah hasilnya..

tau la korg da nk grad.. x yah la renung DTC 2 beriye2.. 

plg ske gambar ni!








nt mesti rindu korg.

assalam.

a.r.'s :)

:: mama ::

"tgk cni"
lalu mereka si genit memaling ke arah kami.
"kite ade mama baru.. " 
senyum ke arah mereka.. dalam ati berkata, "owh.. mama." 
"mama.. nk salam.."
menghulurkan tgn. 
"nama saya akim"
ala.. comeynye... :) 
terus duduk bersila di lantai. 
"mama, kat rumah sy kan ade ayam.." "ade ayam???" (erk.. bdk ni duk mane? kat kl ade ayam ke?? -__-)
tbe2 sorg lg dtg. duduk. betul2 di hadapan sy. 
"rumah sy pun ade ayam jugak."
ahhh... sudah la... sume rumah ade ayam da ni.. haha!!
dan bla bla bla.. (x faham sgt ape yg dorg ni cakap. mulut macam bertih jagung. cakap laju kalah F1!!!!)

 

"ok.. mama nk balik da.. ari isnin nt mama datang lg k.. meh slm mama"
dengan perlahan tangan ditarik ke belakang.
"ala.. x nk slm mama ke??"
muka da masam mencuka.
"ok.. x pe la.. bye.."
terus menangis!!!

senyum. senyum. dan terus senyum..
kami bergerak dr rumah 1 hingga 5, taska TNB, Bangsar KL. 
penyelia ok la..
dr layanan yg diberikan hari ni, nampak macam baik je..
pekerja2 pon baik..
cme bese la kan ble ade org baru dtg menyibuk..
ade jugak la yg rase terancam dengan kehadiran kite ni.. 

yang penting, bermula ari isnin ni sy da jd mama!
da dpt anak angkat!
umur 0-4 tahun.. 
comey kan.. :)

insyaallah mama akan jage korg baik2 eh.. 

p/s : ni mungkin salah satu sbb kenape aku rase macam aku x perlu berumah tga awal. blum kawen pun da ade anak angkat ramai!! 

assalamualaikum

a.r.'s :)


Monday, 18 June 2012

:: ilmu ::

taklimat praktikum
tarikh : 18 jun 2012
jam : 9.00 pagi
tempat : Dewan Arif, Fakulti Pendidikan Universiti Malaya.

"awk belajar pendidikan awal kanak2 ni sebenarnya apa tujuannya?? awk nk jd cikgu mengajar anak2  orang ke atau awak nk apply ilmu yg awk ade 2 utk anak awk sndiri??"

tbe2 soalan ini diajukan kepada kami. terdiam sebentar sy pabila soalan ini ditanya.
hurm..
sebenarnya dulu2 masa isi borang upu, pendidikan awal kanak-kanak (PAKK) ni pilihan ke 3 je.. sy lg minat geografi. drpd pilihan 1,2,4,5 hinggalah ke 6, sy letak pilihan geografi kat pelbagai universiti.
pas isi borang UPU, wt ujian medsi, pas2 UM panggil interview.
masih segar lagi di ingatan ni sesi interview yg dijalankan. sekejap sgt! rasenye dalam 5 minit je kot.. interviewer 2 dr khadijah rohani (lecturer yg plg sy ske n syg sbb die sgt best dan sgt baik!!). mase interview 2, cam bese la kan, die tanye pasal aktiviti kokurikulum kat skolah dulu dan sememangnya sy memg aktif mase kat skolah dulu. hehe.. (perasan aktif.. :P) then, die suh nyanyi lagu alphabet. sy pon nyanyi la kan.. tp.... sampai je huruf vwxyz, susunan alphabet 2 da x betul! hahaha!! cam ni ke nk jd cikgu tadika susunan huruf pon x betul.. huhu.. pas2, sy balik dengan perasaan, x dapat kot UM ni.. sbb nyanyi lagu ABC pon x betul.. :P
tp, pelik bin ajaib!
tbe2 suatu hari, surat berenvelope cop universiti malaya sampai ke rumah.
bukak.
surat tawaran!
hahahaha.. rase nk ketawa guling2 je.. sape ckp nk dpt UM susah?? sy nyanyi lagu ABC salah pon blh dpt UM tau! haha.. (tp dalam ati je la ckp cam 2..).

TP DA DAPAT REZEKI KAT UM, KOS PENDIDIKAN AWAL KANAK-KANAK. SO, TERIMA JE LA WALAUPUN ATI KECEWA SBB X DPT KOS GEOGRAFI!! -__-""

tp, ble da masuk dalam kos ni,
rase cinta itu terpupuk dengan sendirinya..
nak2 mase g wt assignment kan..
layan bdk2 kecik, lihat keletah dorg yg xkn pernah wt sy kering gusi.. :)
sgt seronok!
ok.. mungkin skrg sy masih x punya anak sndiri so hanya mampu mengaplikasikan ilmu yg ade pd anak org.
tp dalam hati,

SY BELAJAR BERSUNGGUH-SUNGGUH SEBAB SY NK DIDIK ANAK-ANAK SY DAN SUAMI
DI MASA AKAN DATANG NANTI.. :)

kihkihkih. poyos je letak suami 2.. haha..

sy nk anak sy berkembang dlm cara didikan yg betul.
sy nk anak sy mendapat tumbesaran yg paling baik.
sy nk anak sy membesar dengan sekata dalam semua domain perkembangannya.

(anak ke? mm.. anak2 lah! hehe..)


ibu yg baik. cikgu yg baik.
semoga dipermudahkan.
insyaallah~

a.r.'s :)

Sunday, 17 June 2012

:: suatu masa ::

dalam kete.
drive sorg.
kete byk.
concentrate on driving meningkat.
pasang radio.
tp lagu ape die play n ape dj membebel pon sy da x dgr.
punye tinggi tahap kefokusan 2. huhu

da masuk kl.
fuh!!
kete yg belambak2 kat highway karak 2 hilang.
tahap fokus kembali kepada normal.
tbe2 ade request lagu m nasir ft siti nurhaliza.
start lagu 2 dgn siti.
wow! bestnye!
masuk plak dgn m nasir.. lg bertambah power!!
okeh lagu ni da di replay byk kali ari ni.. :)

SUATU MASA

Bagaimanakan ku mula
dan apakah kata-kata
yang indah untuk diabadikan
tiap wajah berkisah
tiap madah bererti
manakah ilhamku

cahaya di matamu
senyum di bibirmu
mengukir seribu tanda pertanyaan
mungkinkah kau jua
dalam kerinduan
di saat begini aku merindukah..

berhelai-helai surat
terbiar di depanku
tak dapat ku utuskan
ku ramas semua
dan ku buangkan
jauh dari pandangan

lalu aku kesal
ku kumpul semula
tak dapat ku nyatakan apa yang ku rasa
andai engkau tahu di dalam hatiku
mungkinkan kau sahut jeritan batinku

dengarkanlah panggilanku
dengarkanlah lagu untukmu
angin lalu kau sampaikan
rasa rindu yang membara kepadanya

warna-warna cintaku
kian pudar bersama
malam yang gelap gelita
entahkan kau rasa
apa yang ku rasa
atau kau tak endah

tapi ku percaya semua telah tertulis
dan niat suciku takkan disiakan
dan di suatu masa
di hari yang indah
ku hulur tanganku
lalu kau terima.. :)




dua legend. sangat best.

assalamualaikum

a.r.'s :)

Saturday, 16 June 2012

:: tuhan tolong aku ::

assalamualaikum n slam sejahtera.. :)

sepertimana kabut jerebu menyelubungi pandangan ini, seperti itu juga hatiku turut dilanda jerebu..
ntah mengapa, hati ini mudah 'panas' dan sangat sensitif!

sepertimana jarak pandangan semakin kabur dek jerebu, seperti itu juga bayang wajahmu semakin pudar dalam linangan air mataku..

ya allah..

sy tau,
ati sy da x menentu..
fikiran ntah di mana melayangnya..
sy perlukanmu..
perlukan sokonganmu..



klulah kamu blh keluar dr fikiran sy semudah nota2 exam sy..
kenapelah kamu lekat di kotak fikiran sy..
sy rase klu ade org wt request kat sy x fikir kat awk selama 1 hari pon sy x mampu..

sy ingin kamu keluar..
tp, selagi kamu jd kawan sy di fb,
selagi sy punya no fon kamu,
selagi sy punye kawan yg same dgn kamu,
sy xkn mampu melupakan kamu..

jd.. mungkin suatu ari nt sy sndir akan berlalu pergi..
ble sy da penat dengan semua teka teki yg awk bg ni..

selalunya sy akan gembira dan tidak henti tersenyum selepas berjumpa dengan kamu tetapi tidak hari ni. mungkin sy senyum tp, ati sy rase sedih..

ya.saya akan pergi dr kamu bila sampai masenye nt.

p/s : selamat ari lahir wt kamu. semoga dipanjangkan umur dan semoga sy mempunyai kekuatan utk kita berjumpa lg. :)

a.r.'s :)

Wednesday, 28 March 2012

:: terus terang ::

selamat pagi !!

wah jarang rasenye sy menulis di waktu pg..
ye la.. besenye pg2 buta ni otak lembap sket.
blur ting tong pg2.. @__@

terus terang
jujur
frankly speaking

hurm..
kadang2 terus terang dengan seseorang itu perlu kan?
kadang2 ke?? rasenye cam perlu je...
tp..
kadang2 x punya keberanian yang tinggi utk berterus terang dengan orang yg kita hendak berterus terang 2..
ada perkara yg perlu utk berterus terang.
ada jugak perkara yg terpaksa kita sorokkan demi kebaikan bersama.

ble terlalu berterus terang,
ade pulak yg terasa..
aish! susah.

ble terlalu berterus terang,
ade pulak yg meninggalkan kita..
lg susah!

tp..
terus terang itu perlu..
jika kita fikirkan itu adalah cara terbaik utk kita ambil.


kumpul keberanian anda!
berterus teranglah.. :)

a.r.'s :)

Tuesday, 27 March 2012

:: Hello Kuala lumpur!! ::

27/03/2012

hari ni da macam pusing satu KL!!

Universiti - Sultan Ismail - PWTC - Titiwangsa - Raja Chulan - Bukit Bintang - KL Sentral - Pasar Seni - Masjid Jamek - Universiti. 

FUH!!!!
selama 3 tahun duk kat KL ni, x penah rasenye berjalan sebanyak stesen lrt tersebut. Thanks to Rapid KL kerana menyediakan kemudahan pengangkutan awam LRT Star, LRT Putra, dan KL Monorel..
klu la x de aliran ringan 2, mau tercabut tulang patela sy ni berjalan! :P

Hari Kraf Kebangsaan 2012..
x penah2 sy pegi ke kompleks kraf 2..
akhirnya ari ni sy menjejakkan kaki jugak ke sana.
agak terpegun dengan hasil ukiran n hiasan2 kraftangan yg dijual..
nk beli.. tp beselah, duit menjadi limitasi.. huhu
last2 kua dengan satu ape pon x beli.. haha
banyak jugak la jualannya.
tp kawan sy kate, x sebanyak tahun2 lepas..
hurm.. agak benar la...
klu pakaian, banyak batik n songket jer..
sy nk cari kebaya sulam tp x banyak yg jumpa..
Masjid Jamek megamall jugak la akan sy serbu nt.. hehehe.. :)

by the way,
thanks bawak jalan2 ari ni.. :)
best!
nt jalan2 lg yek.
hehehehe...

p/s : I wonder, ramai org beli keris utk nk kawen ke??? hurm.. =__=

a.r.'s :)

Wednesday, 21 March 2012

:: datang dan pergi ::

salam.. :)

sume bende kat atas dunia ni datang dan pergi..
ade masanye ia datang kepada kita..
dan berlalu pergi begitu sahaja..

kadang2 kita mahukan ianya datang kepada kita..
dan alhamdulillah, ia hadir dalam hidup kita.
menjadi penyeri dalam kehidupan di dunia..
pabila ia pergi, ia menjadi kenangan terindah dan mahukan ianya kembali.

namun adakala kita sangat2 tidak mahu ianya wujud dalam hidup kita.
wargh!!!
kenapelah ia perlu wujud dalam dunia ni!!
kenape ianya perlu hadir dalam hidup aku dan tidak orang lain???
persoalan yg slalu timbul tatkala ia hadir dalam hidup kita.
dan semestinya ia mencatat sejarah hitam yg tidak diinginkan oleh sesiapapun.

tp.. setiap perkara ade hikmahnya..
bila difikirkan kembali, ia memberi semangat kepadaku utk terus bersabar dengan ujian dunia.
Allah itu tidak akan membebankan umatnya dengan perkara yang tidak mampu dipikulnya kan??
so, just smile and go on.. just let it be..


banyak perkara datang dan pergi dalam hidup sy..
adakalanya terlalu perit untuk ditelan..
tp.. terima kasih Allah..
kerana Engkau hadirkan ia dalam hidup sy,
sy dapat jd seorang yg lebih baik dan sentiasa inginkan yg terbaik sekarang.. :)
alhamdulillah~
 
a.r.'s:)

Wednesday, 14 March 2012

:: two little C ::

salam..

ntah la kenape tp minggu ni merupakan minggu yg amat stress bg sy.. mungkin kerana kepenatan projek yang sudah sukses dijalankan minggu lepas masih tersimpan dalam badan ni kot.. tp sy rase kepenatan sy itu berbaloi apabila melihat kerusi2 berwarna maroon di dalam auditorium fakulti pendidikan UM itu penuh dengan orang sehinggakan tiada satu kerusi pon yg tidak diduduki manusia!! :) sgt berpuas hati~

kepala sakit..
badan penat..
otak pon lembap..



da puas sy menelan paracetamol..
sampai sy rase macam mkn gula2 je bende 2..
tp masih x berkesan..
pegi klinik??
hurm.. x pe la.. nt da skt sgt baru sy g.. blh trus dapat MC!! hahaha.. :P

KEJADIAN 1

pada satu hari, seperti biasa kepala sy masih sakit..
tp sy terpaksa ke sebuah taska untuk melengkapkan tugasan.
sy naik ke bilik baby..
ade 5 orang bayi di situ..
bibir terukir senyuman..
seorang bayi didakap..
ya, mula2 bayi tersebut menangis kerana dia tidak mengenali siapa sy..
tp, akhirnya dia tidur sehingga lena..
magiknya, kepala sy da x sakit!! :)


 KEJADIAN 2

gelap malam..
tp mata masih tidak dapat lelap..
hari hujan..
ditambah dengan guruh dan kilat memancar..
erk~ takutnye..
pintu bilik sy bukakkan sedikit sebab takut tdo sorg2..
mummy (kucing sy yg plg manje) naik ke atas katil..
sy peluk die..
magik.. dalam mase x sampai 5 minit segala ketakutan sy hilang dan boleh tidur lena hingga ke pagi.. :)

well~
this two little C (cat and chidren) always made my day.. :)
x percaya, cubalah!!

p/s : tahniah nadiah mohd sidek atas kejayaan projek motivasi pendidik awal kanak-kanak.. :) satisfied!

a.r.'s :)

Tuesday, 28 February 2012

:: tinggal ::

salam to all.. :)

kehidupan..

kehidupan bukanlah sesuatu yang boleh direncanakan..
kehidupan tidak boleh diduga..
peristiwa datang dan pergi..
meninggalkan kenangan yang bukanlah sekadar mimpi tetapi realiti..

Kadangkala Allah temukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar cinta hakiki hanya untuk Dia dan daripada Dia jugalah.. 
Kadangkala Allah pisahkan kita dengan orang yang kita sayang, supaya kita tahu menghargai.. 
Kadangkala Allah ambil apa yang kita sayang, supaya kita mengerti kepada-Nya kita akan kembali..

cik hati..
tolonglah tinggalkan dia..
tolonglah hilangkan dirinya..
kerana sy tau dia bukan utk sy..
antara gelaran sahabat dan kekasih,
sy lebih memilih sahabat..
kerana sy takut..
cik hati akan terluka suatu ati nanti..
kerana kehidupan bukanlah suatu yg boleh direncanakan..

best . friend . forever .

I prefer that.
believe with all my heart.


a.r.'s :)

Tuesday, 21 February 2012

:: mak cik keje jaga ::

salam.. :)

sy x ske mak cik keje jaga..
bkn mak cik guard..
mak cik 2 sy ske sbb die baik tlg jagakan keselamatan org..
ni mak cik yg keje jaga tepi kain org..
aish!
menyibuk betul..
sy tau la kain sy sume cantik2 tp x yah la mak cik sibuk nk tlg jagakan..

pernah ade skali, pada satu malam..
seorang mak cik ni telah sanggup bersusah payah melangkah meredah malam untuk pergi ke rumah arwah wan sy..
sampai je die di hadapan pintu rumah, die memberi salam dan wan sy pon menjemputlah die masuk ke dalam rumah..
igtkan ade la hal yg penting sgt..
ye la.. mak cik ni ade anak dara yg seumur dengan sy. so, mane la tau, anak dare die da nk kawen ke.. datang nk menjemput kenduri ke..
tp..
sungguh memeranjatkan!!


mak cik 2 datang rumah sy semata2 nk tanye, "betul ke ally 2 blaja kat UM???
macam slalu sgt je nampak die kat rumah.."

hai la mak cik.. mak cik...
mak cik x tau jadual sy, jgn la sibuk2 x percaye sy ni student UM..
menyibuk betul!!

jadual kelas sy,
PAKK tahun 3, sem 2, sesi 2011/2012..
sgt best!!
15 jam kredit..
isnin, rabu, kelas bermula pada pukul 2.00 petang!!
selasa pulak start pukul 1.30 petang..
wah.. bahagia kan?? hehe.. :)
cme ari khamis je kelas start pkul 9.
jumaat x de kelas~ heaven!!! balik umah lalalala~ ari khamis sampai isnin..
^__^

patut la mak cik 2 x cye sy student UM.. da ari selasa ngn rabu je x nampak batang hidung kat rumah.. huhu.. nak wt cm ne mak cik.. sy terlalu sygkn bandar Raub 2 sampai rase nk balik tiap2 minggu.. ye la.. bkn mahal sgt pon tiket nk balik.. lgpon duk UM terperap je dalam bilik ni.. bosan!! haha!! :P

a.r.'s :)

Wednesday, 15 February 2012

:: nama saya ::

assalamualaikum.. :)

nama saya Arlina.
nama yang tertera di mykad saya Arlina binti Anuar.
nama profil mukabuku saya pula Ally Arlina.
nama yg selalu ditulis oleh saya di kulit2 buku kepunyaan, Arlina Anuar. 
nama panggilan saya ally.
memg dr sy kecik sampai dah anak dara ni org pgl sy ally.
dan anak2 murid sy pon pgl sy cikgu ally, atau teacher ally, atau miss ally. (miss ok, MISS!)
dulu mase sekolah rendah, saya eja name panggilan sy ellie.
tp semasa di sekolah menengah, ade seorang kawan saya yg telah mencadangkan saya menulis nama saya sebagai ally. lebih menarik katenye. Thanks kawan! sebab sy ske dan sy gne ejaan tersebut sampai sekarang.
ade jugak jiran sy yg pgl sy Alice..
ntah la npe mereka pgl sy dgn name tersebut.
mungkin sy terlalu comel macam Alice in wonderland kot.. haha! :P

ramai cikgu2 dan rakan2 sy yg ingin menulis nama sy akan tanya kepada sy terlebih dahulu.
"eh, name ko Arlina je ke??"
Yup!! name sy Arlina. titik.
dan ramailah yg kate name sy terlalu pendek.
1 perkataan je..
biarlah~
mak sy kate, "wt pe nk name panjang2, nt org pgl name pendek jugak kan?? "
dan ramai jugak la cikgu2 dan rakan2 yg akan suke suki menambah name sy.
- Siti Arlina
- Nur Arlina
- Nurul Arlina
dan yg paling pelik..
- Ahmad Arlina.
haha!!! sejak ble plak tuka jantina ni?? erk~ :P

sy perempuan sejati tau!!

rupe2nye typing error..

sy ske org pgl sy ally.
sy ske org pgl arlina.
hanya jiran sy yg akan pgl sy alice.

sy x ske org pgl lina.
sy x ske org pgl sy lin.
lina - erm~ macam x sesuai je.. macam perempuan melayu terakhir sgt.. huhu.. plus ramai org da name panggilan lina.. ally kurg sket kan??
lin - oh no!!!! tidak sesekali. Plis don't call me wif that name. Amaran keras dr Arlina Anuar. 2 name panggilan mak sy!!! nt ble jalan dengan mak, org pgl lin, dua2 akan pandang. x ske betul. tp selalunye sy xkn pandang atau respon pun klu ade pgl sy lin. hehe..
setakat ni dua nama panggilan 2 je la yg sy x ske rasenye. (ade ke ek name panggilan lain?? hurm.. x de da kot.. x pernah plak org pgl sy Ina rasenye. klu ade, maybe antara name yg x berape disenangi jugak la..)

sy wt name initial sy a.r.'s.
ini adalah kerana semua adik beradik sy mempunyai initial yg same seperti ini.
semua starting name adik beradik sy bermula dengan huruf a dan r.
1. arlina (sy la sulong)
2. ardham (the only one lelaki dalam adik beradik)
3. arisyah
4. ardilla
kenape ar???
sebab... a adalah untuk anuar (ayah tersyg) dan r adalah untuk roslin (my dearest mak).
x de kaitan dengan bende2 mengarut seperti name pakwe atau secret admire ye!!
kerana I don't have one pon..

sekian.

a.r.'s :)