Saturday, 31 December 2011

:: hujan goyang di kuala lumpur ::

assalamualaikum~
yup! such a perfect day :)
hari yang cerah..
senyuman yg indah~
penghapus semua masalah.. :)

2011 akan melabuhkan tirainya dalam masa beberapa jam sahaja lagi.
dan kami telah bersepakat untuk meninggalkan kenangan yang indah pada hari terakhir tahun ini dengan merayau2 di taman tasik perdana..



haha..
macam x de tempat lain kan..
ari 2 da g da, ari ni g lg..
tp..
ari 2 ngn ari ni lain..
sangat berbeza..
walaupun tempat yg same, tp tetap best sebab penceritaan yg lain di setiap keping foto yg kami rakamkan di situ..

ala.. macam cte nur kasih ngn tentang dhiya 2..
shooting tempat same tp cte dorg lain2 kan??

ari ni ari terakhir dalam tahun 2011..
ari ni snap gambar lagi banyak..
ari ni dapat naik shuttle..
ari ni ade husna n nurin.. :) wee~
ari ni jalan2 sambil nyanyi lompat si katak lompat n jambatan sudah roboh..
ari ni pakai baju kurung n jubah.. O0o~!! :P
ari ni dapat kueh goyang jatuh dari langit! (mesti korg x pernah rase kan?? kami da rase dah. huhu)
ari ni dapat makan cendol kelapa sawit masjid negara.. yummy!
ari ni jumpe kembar asrul.. serius same!

ape lg ek?? ntah la..

specially million of thanks to makhluk2 di bawah ni sebab rajin mengikut sy ke mane jua sy pergi.. hehe..


to husna.
semoga ari ni bukan ari terakhir kte dapat tangkap gambar same2 cam ni lagi..
rindu2 kan la kami nt ye ble da balik ke johor 2.. :)


selamat tinggal 2011 . welcome 2012!!

a.r.'s :)

Thursday, 29 December 2011

:: kisah dot hati ::

assalamualaikum... :)
walaupon post tengah malam :P

hurm~ merenung masa depan.

lidah ni kelu nk btau

tp nk btau jugak



hakikatnye

ye. memg sgt sedih.

but!! i'm a strong girl right?

I have told u this before..

but u said x pe.. karut je sume 2..

yup! true! :)

heh. tasik. :)

ni je yg mampu sy harapkan..

:)
saya harap awak faham apa yang sya ingin sampaikan..
dan jgn pernah tinggal sy da lepas ni..
sahabat always k!
klu ade ruang untuk jd lebih dr sahabat..
hurm~ ble da ade ruang nanti la baru fikir..
hakhak.. :D

sekadar . luahan . di . kala . kerinduan .

a.r.'s :)

Wednesday, 28 December 2011

:: exam week ::

^_^ v
assalamualaikum...


fesbuk
blogging
tweeter
skype
chatting
u tube
tonton
korea
hindustan
tentang dhiya
movie
latest hitz

wah...
banyak betul kegunaan internet ni kan?
x de laptop, enset pon boleh..
janji line internet dalam keadaan waras.
sumenye bisa diatur.

dari satu drama,
ke satu telefilem
pastu filem plak.
dah habis filem, layan ost cte 2 plak..
huhu..

orang kate pejam celik pejam celik da nk exam..
memg la pejam celik pejam celik,
tp berapa banyak kali mata 2 terpejam n celik??
rasenye berjuta-juta kali kot...
cume pejam celik depan muka buku,
depan buku, pejam celik kat kulit buku je lah! haha

ade jugak yg style cam ni,




tp kire tahan la lagi kan ade jugak la read skt2..
huhu..
korg style yg mane??
sy rase wlupun sy sempat menulis entry blog ni, 
sy type yg no 2 ni kot...
entry ni hanya untuk merehatkan minda sementara waktu je.. 
hehe..
alasan ke 2??
perhaps, perhaps, perhaps.. 

break u'r legs guys! hakuna matata~ :)

all.the.best.

a.r.'s :)

Tuesday, 27 December 2011

:: datanglah padaku ::

asslamualaikum n a very happy day! :)

stdy week..
ape makne stdy week ni sebenarnye??
sy x faham la..

time stdy week adalah mase untuk makan..
stdy week adalah minggu untuk jalan2..
stdy week adalah masa meronggeng dengan kawan2 dengan lagu hindustan n dangdut (wanna be my chamak challo!! ooo~~ haha)
stdy week wt keje gle..

bkn ke stdy week ni adalah untuk stdy untk persiapan final exam ke??

stdy!stdy!stdy!
oh tlg la semangat stdy~
datanglah padaku...
aku memerlukan mu...
untuk jawab final paper sains ari khamis (29/12) ni...

tp...
bkn sengaje x nk stdy..
bkn x aware pon exam da dekat..
cme..
penyalit mim . alip . lam . sin ni melampau sgt menular dalam diri ni..

walau bagaimanapun, sy perlu stdy jugak!!!

saya. akan. stdy. tp. x. tahu. ble.

a.r.'s :)

Monday, 26 December 2011

:: hari bahagia ::

salam alaik~ :)




PHOTOSHOOT!!!
let this pictoras be our memory 4 ever k.. :)




ally . shikin . dayah . aimi .



thanks a lot to my TERBAIK!!! (boboiboy) rumates yg sudi jalan2 snap2 gambar kat taman tasik 2..
kepada aimi, tukang pemberi cadangan, cadangan kamu sgt bernas!
kepada dayah latif yg excited sgt2 sepanjang perjalanan, akak ske sgt tgk dayah hepi.. u'r smiley face 2 precious sgt. jrg tgk.. hehe :P
kepada shikin tukang amik gambar n cari side gamba yg plg cantik, thanks!! hasil yg sgt2 memuaskan hati.. :)

saya akan igt hari ni smpai ble2 klu sy berkunjung ke taman tasik perdana lagi.. :)

hari.hati.bahagia.
ikhlas,

a.r.'s :)

Sunday, 25 December 2011

:: tet tet tet ::

assalamualaikum dan selamat sejahtera~ :)





sebelum sy memulakan bicara mengenai tajuk di atas, ingin sy meluahkan perasaan sakit hati ble gagal me login gmail selama seminggu dengan menggunakan google chrome. wargh~!!! sebab 2 la sy da lame x update blog ni! geram betul rasenye. dengan wifi um yg lembap kalah siput.. hurm~ sabo je la..


ok teruskan pada topik asal..
tet tet tet..
sume org penah naik kete kan?? ade yg x penah naik x??
meh cni kte nk bg rase nek kete.. hehe
tp kte yg baru2 ni ade bunyi alarm..
tet tet tet..
huh!!
mule2 rase annoying betul!
sbb nk g kedai dekat pon nk kene pakai tali pinggang baru die diam..
nk jalan2 pusing taman perumahan tanpa menekan minyak (sbb kete auto jalan sendiri kan klu dalam gear d) pon die bising jugak.. haish! serabut betul la...

tp ble pk balik, tetbe alarm tersebut mengingtkan sy kepada seorang sahabat sy..
yg sentiasa bising dalam kete klu sy x pakai tali pinggang ble drive n even klu die drive sy x pakai tali pinggang duk sebelah!
die kate, kemalangan x berbau.. ce tgk iklan yg sos cili melimpah ruah 2.. smbil senyum kerang busuk die 2.. (hehe.. sori~)

dan bila teringat pesanan beliau 2, secara automatiknya sy akan tarik tali pinggang 2..
sebab sy x ske org bebel kat sy..

serius!

awk. same. macam. alarm. tet tet tet..

a.r.'s :)
 

Saturday, 10 December 2011

:: baik ::

salam alaik~ :)

saya nak jadi baik!!!
tp...

yup!!
how good do you have to be, to be considered a "good person"??

okeh.
pengertian baik pada setiap orang mungkin berbeza.
bagi bdk2, mungkin baik itu dilabel ble seseorang itu dah berbuat baik kepadanya..
tp bagi muslim biasa, mungkin baik itu diertikan ble seseorang itu solatnya cukup, berbuat baik kepada orang ramai, selalu bersedekah, dan berbudi pekerti. 
namun..
adakah itu sudah cukup baik bagi orang yang bergelar ustaz dan ulama'??
rasenye macam x je... huhu..

hurm~
but..
setiap orang berhak untuk berubah kan..
setapak demi setapak.
sedikit sedikit lame lame jd bukit.. :)

abdur-rahman ibn 'Amr al-Awzaa'ee, may Allah "have mercy upon him, was asked about eemaan: "does it increase?" he replied, " yes, until it becomes like mountains. he was then asked, " does it decrease?" he answered, " yes, up until there is nothing left of it."
(dicilok dalam versus, page 156. TQ Hlovate! :))


better late than never. but. better never to be late. 

a.r.'s :)







Thursday, 8 December 2011

:: penat.letih.lesu ::

assalamualaikum semua~

ari ni sy hanya sekadar mahu meluahkan perasaan. huhu.
da lame sy x wt entry baru.
sebab sy banyak keje.
sebab sy sgt bz.
sebab sy ade projek.
sebab sy ade assignment nk submit.
sebab ni dah minggu-minggu terakhir kelas.
sebab sy ade final exam minggu depan.


walaupun puan doktor da pesan,
"adik, jgn wt keje berat2 ye.. jgn x cukup rehat. makan breakfast jgn tinggal. "

tp...
hurm~
terpaksa diabaikan sume pesanan tersebut.
semata-mata sebab kerja yg belambak-lambak.

the problem is..
klu sy ikhlas dengan kerja yg sy wt ni, sy hepi, sy tenang, x ,mengape la kan..
tp..
sy x berape ikhlas pon nk wt..
x berape ikhlas pon nk join..
sebab ianya menyakitkan hati, jiwa, raga, kepala, sume lah!

ggrrr~
geram!
tp sy kesian dgn ketua biro sy..
yg terus tabah mendukung tanggungjawab yg telah diberikan.
sungguh!!
sy tetap wt kerja hanya kerana dia. fifi fairus fuyoh! (bukan name sebenar).

ok. bai. kene sambung wt keje.

a.r.'s :)

Thursday, 1 December 2011

:: kritik ::

assalamualaikum. peace yo! ^_^ v

mengkritik. dikritik. sume org terer bab 2..

Tentang makan..
Dia mengkritik macam pernah menang top chef..
Tapi sebenarnya dia pandai masak megi je..

Tentang bola..
dia mengkritik macam pernah main Piala Dunia..
Tapi sebenarnya dia pernah main wakil daerah je..

Tentang pemimpin..
Dia mengkritik macam pernah jadi Perdana Menteri..
Tapi sebenarnya dia pernah jadi ketua kelas je..

Tentang agama..
Dia mengkritik macam pernah jadi mufti..
Tapi sebenarnya Al-Quran pun dia tak reti baca..



nobody is perfect in this world..
everybody may make mistakes.

di alam fakulti ni, banyak projek yang perlu dijalankan.. nk2 kat UM amik kos Pendidikan awal kanak2. sampai kak nor kat hep 2 pon da kenal muke2 bdk pakk. projek banyak sangat.. katenye wt projek untuk eratkan tali persahabatan tp bg sy, daripada hasil pemerhatian sy, semakin banyak projek yg dibuat, semakin banyak salah faham n masam muka antara ahli sendiri. hehe.. dan of coz la semakin banyak dosa mengumpat jugak! (termasuk lah sy skali. :P) sume ni terjd tidak lain dan tidak bukan sebab KRITIK la.. lagi2, bile projek 2 dah around da corner. makin banyak tension. so lebih hebat la kritikan yg diterima.. 

x salah klu kite nk kritik seseorang tu klu niat kte baik nk membetulkan kesilapan dia.
sume org belajar dari kesilapan kan?
tp.. kena la tepat pada caranya.
tegur lah dengan budi bahasa.. kita kan org timur yang kaya dengan adab dan budi.. 
ni nk kritik org tp tengking2, maki2, guna perkataan kasar2, dengan muka yg serius x pernah nk senyum langsung.. 
nk kritik org tp diri sendiri pon x ikt ape yg dikritik pada org ape cer???



jadi dikesempatan ini.. (huhu.. macam tulis kad raye plak) saya ingin menyusun jari 10 sekiranya sy telah mengkritik sesiapa dengan cara yang tidak tepat. dan kepada yg telah mengkritik saya, terima kasih saya ucapkan. saya menghargainya sebagai satu pengajaran yang berguna dalam hidup saya :) 

p.s / sayataksukadikritik

a.r.'s :)